Näe ja koe Koli

Kolilla luonto on enemmän

Suomen rakastetuin kansallismaisema ja yksi suosituimmista kansallispuistoista, eteläisen Suomen korkein huippu, Euroopan sisävesien pisin virallinen jäätie, tykkylumiset rinteet talvella, suuri Pielinen. Euroopan vanhimman kallioperän päälle rakentunut Kolin luonto on houkutellut, inspiroinut ja rauhoittanut kävijöitään satoja vuosia. Kolilla luonto antaa enemmän - ympäri vuoden. 

Kesäaktiviteetit

Kesä-Koli vie vesille ja siniseen maisemaan

Luontoaktiviteettien ja tapahtumien tarjonta on Kolin kesässä runsaimmillaan. Keskellä Pohjois-Karjalaa sijaitseva Koli on myös helppo tukikohta, kun haluat kiertää kulttuurisesti rikkaan lähiseudun kohteissa. Miltä kuulostaa esimerkiksi kävely Euroopan vanhimmalla kalliolla tai vierailu Suomen kauneimmaksi sanotussa kyläkaupassa? Klikkaa Kolin kesävinkkejä viereisestä kuvasta!    

Tutustu Kolin kesään

Talviaktiviteetit

Upeat tykkylumimaisemat kruunaavat Kolin talven!

Eteläisen Suomen korkeimmat ja pisimmät laskettelurinteet, lumiset ladut ja tykkylumiset satumaisemat tekevät Kolista monen matkailijan suosikkikohteen. Paksun lumen, laskettelun, maastohiihdon ja lumikenkäilyn lisäksi Kolin talvi tarjoaa sykähdyttäviä hetkiä esimerkiksi suurella Pielisellä: automatka Euroopan sisävesien pisimmällä virallisella jäätiellä on huikea kokemus! 

Tutustu Kolin talveen

Muut Kolin käyntikohteet

Koli on muutakin kuin Suomen rakastetuin kansallismaisema ja yksi maan monipuolisimmista luontokohteista! Seudun käyntikohteita keräävällä vinkkilistallamme ovat mukana esimerkiksi Simpauttajan liikuntapuisto, jo satojatuhansia vieraita Pielisen itärannalla ihastuttanut Paateri, Kolin kansallispuiston ytimessä palveleva Kolin luontokeskus Ukko sekä Kolin veistospuisto - vierailun väärttejä kaikki.  

Katso Kolin kohteita
Kuumailmapallo

Koe Koli ilmasta!

Lento kuumailmapallolla on huikea elämys! Kolin maisemat avautuvat ylhäältä aivan uudesta perspektiivistä. Lentämisen lisäksi pääset osallistumaan pallon pystytykseen ja pakkaamiseen. Kuumailmapallolla lennettiin onnistuneesti jo vuonna 1783 Pariisissa, ja kuumailmapallo on maailman vanhin lentolaite. Lentämämme pallon kyydissä on tilaa 4 henkilölle. Kun elämys yläilmoissa kiinnostaa, kerro siitä yhteydenottolomakkeellamme.

 

Lue lisää
fatbike jäätiellä

Omatoimiseikkailu Kolin luontoon

Järjestä omatoimiseikkalu Kolin luontoon pyöräillen tai vaikka meloen. Kolistore - elämys ja matkakaupasta voit ostaa monenlaisia elämyksiä matkallesi ja sekä vuokrata varusteet omiin Kolin seikkailuihin. Verkkokaupassa ostaminen on helppoa ja turvallista - astu kauppaan.

Lue lisää

Karelia Golf

Kontioniemessä (50 km / 35 minuuttia Kaskilinnasta) palvelee tunnetun kenttäarkkitehti Kosti Kurosen suunnittelema, vaihtelevaan kangasmaastoon rakennettu championship-kenttä. Aloittelija voi kokea oppimisen riemua kentän monipuolisilla harjoituspaikoilla. Kokeneelle golfarille kenttä on haasteellinen. Hallilla ja Pilkonpuiston golfalueella voi treenata ja kokeilla lajia Joensuun keskustan tuntumassa, Pilkonpuiston jokamieskentällä jopa ilman green cardia.

Karelia Golfin sivuille

Pielis-Golf

9-reikäinen golfkenttä (80 km / 60 min Kaskilinnasta) kauniissa Pielisen rantamaisemissa Nurmeksessa on helpohkosta ulkomuodostaan huolimatta varsin vaativa. Pielinen antaa kentälle oman leimansa: kuumana kesäpäivänä kenttä on miellyttävän raikas. Täysimittainen range (lyönti ruoholta) sekä puttiviheriö lähipelialueineen ja bunkkereineen tarjoavat hyvät mahdollisuudet harjoitteluun.

Pielis-Golfin sivuille

Joensuu - maakunnan pääkaupunki

Kolilta 70 kilometrin päässä sijaitsevan Joensuun kaupunkikeskustan leveät kävelykadut torin ympärillä ja monipuolinen palvelutarjonta antavat hyvät mahdollisuudet viettää päivää ostoksilla. Keskustassa on tavaratalojen lisäksi erikoisliikkeitä suklaapuodeista urheiluliikkeisiin ja vuosittain 250 000 kävijää houkuttelevaan matkailu-, käsityö- ja kulttuurikeskus Taitokortteliin.

Tutustu Joensuuhun

Elämyspuoti

SHOPPAILE ELÄMYSPUODISSA

Jos menojalka alkaa vipattaa, on Elämyspuodin hyllyt pullollaan ihania
retkiä ympäri Pohjois-Karjalaa, jotka voit varata ja maksaa suoraan
verkossa. Valitse sopiva ohjelma ja pian olet jo matkalla kohti uusia
kokemuksia. Sitten on retkipäivän päätteeksi mukava palata takaisin
mökille ja lämmittää vaikka sauna ja pulahtaa poreammeeseen.

Lue lisää