Näe ja koe Koli

Kolilla luonto on enemmän

Suomen rakastetuin kansallismaisema ja yksi suosituimmista kansallispuistoista, eteläisen Suomen korkein huippu, Euroopan sisävesien pisin virallinen jäätie, tykkylumiset rinteet talvella, suuri Pielinen. Euroopan vanhimman kallioperän päälle rakentunut Kolin luonto on houkutellut, inspiroinut ja rauhoittanut kävijöitään satoja vuosia. Kolilla luonto antaa enemmän - ympäri vuoden. 

Kesäaktiviteetit

Kesä-Koli vie vesille ja siniseen maisemaan

Luontoaktiviteettien ja tapahtumien tarjonta on Kolin kesässä runsaimmillaan. Keskellä Pohjois-Karjalaa sijaitseva Koli on myös helppo tukikohta, kun haluat kiertää kulttuurisesti rikkaan lähiseudun kohteissa. Miltä kuulostaa esimerkiksi kävely Euroopan vanhimmalla kalliolla tai vierailu Suomen kauneimmaksi sanotussa kyläkaupassa? Klikkaa Kolin kesävinkkejä viereisestä kuvasta!    

Talviaktiviteetit

Upeat tykkylumimaisemat kruunaavat Kolin talven!

Eteläisen Suomen korkeimmat ja pisimmät laskettelurinteet, lumiset ladut ja tykkylumiset satumaisemat tekevät Kolista monen matkailijan suosikkikohteen. Paksun lumen, laskettelun, maastohiihdon ja lumikenkäilyn lisäksi Kolin talvi tarjoaa sykähdyttäviä hetkiä esimerkiksi suurella Pielisellä: automatka Euroopan sisävesien pisimmällä virallisella jäätiellä on huikea kokemus! 

Muut Kolin käyntikohteet

Koli on muutakin kuin Suomen rakastetuin kansallismaisema ja yksi maan monipuolisimmista luontokohteista! Seudun käyntikohteita keräävällä vinkkilistallamme ovat mukana esimerkiksi Simpauttajan liikuntapuisto, jo satojatuhansia vieraita Pielisen itärannalla ihastuttanut Paateri, Kolin kansallispuiston ytimessä palveleva Kolin luontokeskus Ukko sekä Kolin veistospuisto - vierailun väärttejä kaikki.  

Koe Koli ilmasta!

Lento kuumailmapallolla on huikea elämys! Kolin maisemat avautuvat ylhäältä aivan uudesta perspektiivistä. Lentämisen lisäksi pääset osallistumaan pallon pystytykseen ja pakkaamiseen. Kuumailmapallolla lennettiin onnistuneesti jo vuonna 1783 Pariisissa, ja kuumailmapallo on maailman vanhin lentolaite. Lentämämme pallon kyydissä on tilaa 4 henkilölle. Kun elämys yläilmoissa kiinnostaa, kerro siitä yhteydenottolomakkeellamme.

 

Karelia Golf

Kontioniemessä (50 km / 35 minuuttia Kaskilinnasta) palvelee tunnetun kenttäarkkitehti Kosti Kurosen suunnittelema, vaihtelevaan kangasmaastoon rakennettu championship-kenttä. Aloittelija voi kokea oppimisen riemua kentän monipuolisilla harjoituspaikoilla. Kokeneelle golfarille kenttä on haasteellinen. Hallilla ja Pilkonpuiston golfalueella voi treenata ja kokeilla lajia Joensuun keskustan tuntumassa, Pilkonpuiston jokamieskentällä jopa ilman green cardia.

Pielis-Golf

9-reikäinen golfkenttä (80 km / 60 min Kaskilinnasta) kauniissa Pielisen rantamaisemissa Nurmeksessa on helpohkosta ulkomuodostaan huolimatta varsin vaativa. Pielinen antaa kentälle oman leimansa: kuumana kesäpäivänä kenttä on miellyttävän raikas. Täysimittainen range (lyönti ruoholta) sekä puttiviheriö lähipelialueineen ja bunkkereineen tarjoavat hyvät mahdollisuudet harjoitteluun.

Joensuu - maakunnan pääkaupunki

Kolilta 70 kilometrin päässä sijaitsevan Joensuun kaupunkikeskustan leveät kävelykadut torin ympärillä ja monipuolinen palvelutarjonta antavat hyvät mahdollisuudet viettää päivää ostoksilla. Keskustassa on tavaratalojen lisäksi erikoisliikkeitä suklaapuodeista urheiluliikkeisiin ja vuosittain 250 000 kävijää houkuttelevaan matkailu-, käsityö- ja kulttuurikeskus Taitokortteliin.